BIOGRAFIE

Interview Kontakt

Interview Het Kontakt (2007)

De liefde voor muziek begon pas echt toen Jeroen op 16-jarige leeftijd een klein internetradio-station begon, genaamd DAM FM. Op donderdag, vrijdag en zaterdag liet hij vrienden en bekenden meeluisteren met de muziek die hij draaide door middel van een internet stream. Naast het draaien van zijn favoriete nummers begon hij ook te presenteren en daardoor begon het op een radiostationnetje te lijken die al snel meer bekendheid kreeg in de regio. In  huize Van Dam was het een komen en gaan van vrienden die ook wel eens wat wilde presenteren.
Vaste namen waren DJ Sebas en Rikkes. Met laatst genoemde startte hij een aantal jaar later een drive-in show wat onder dezelfde naam, DAM FM, verder ging. Al snel draaide Rik en Jeroen op bruiloften, evenementen en waren ze de vaste gezichten op feesten in de regio. Van de plaatselijke dorpshuizen en schuurtjes tot aan Saint Tropez in Rotterdam en de feesttent van Nieuwpoort.

Interview Dordtenaar

Interview De Merwestreek (2011)

Naast het draaien maakte Jeroen, de toen vrij bekende, DAM FM in the Mix’s die volop werden gedownload op het internet en verscheen er regelmatig een interview in de plaatselijke krant. Vaste plekken waar Rikkes & Van Dam de feestjes bouwden waren toen Cafe de Dam, Cafe Oud Kros, Discotheek Seasons, De Spil, de plaatselijke feesttenten en het jaarlijkse Piratenfeest in Groot-Ammers.

Toen bekend werd dat er tijdens de jaarwisseling van 2011 en 2012 geen oud & nieuw feest zou plaatsvinden, namen Rik en Jeroen het initiatief en organiseerde ze samen met Rob Verhey het inmiddels bekende Club Industry feest. Een lege loods op het industrieterrein werd volledig omgebouwd tot een feestzaal waar feestende jongeren toch nog Oud & Nieuw konden vieren. Jaren later is het uitgegroeid tot de vaste plek voor veel inwoners uit de Alblasserwaard om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

In de zomer van 2014 grijpt Jeroen zijn kans om in de Spaanse badplaats Blanes te draaien. 2 maanden lang bouwde hij elke avond een feestje in Bar Gotcha, hét Nederlandse feestcafe van Blanes. En omdat Rik na die zomer in dienst ging, draait Jeroen nu alleen op de meeste feesten en probeert hij zo te groeien als DJ in de feestwereld. Naast het draaien organiseert hij feesten en verhuurt hij bijna alles wat nodig is voor een feestje.

Tijdens de zomer van 2017 komt zijn eerste feestplaat uit die hij samen heeft opgenomen met Feestbeest Jerick. ‘Reden voor een Feestje’ is een feestelijke knaller gebaseerd op de melodie van Pink – Just Give me Reason en is via alle streamingsdiensten te beluisteren!

Tot op de dag van vandaag is Jeroen op steeds meer feesten te vinden, werkte hij afgelopen zomer voor alweer het 4e jaar in Blanes en heeft hij inmiddels samengewerkt op feesten met DJ’s als FeestDJ Ruud, Mental Theo, Paul Elstak, DarkraverJeroen Post en artiesten als Het Feestteam, Def Rhymz, John West, Raymon Hermans en Gerald!

De afgelopen jaren heeft Jeroen van Dam gedraaid in cafés en clubs zoals:
Discotheek Seasons, Schoonhoven // Café de Poort, Nieuwpoort // Flashback, Gorinchem // Café de Kater, Oudewater // Café de Dam, Nieuwpoort // Piratenfeest, Groot-Ammers // Feesttent, Nieuwpoort // Saint Tropez, Rotterdam // Off_Corso, Rotterdam // Bar Gotcha, Blanes (SP) // Discoteca Arena, Blanes (SP) // Klup ’72, Ammerstol // Club Industry, Groot-Ammers // Club Havana, Sliedrecht // Café Oud Kros, Noordeloos // Café Holle Bolle Gijs, Schoonhoven // De Spil, Bleskensgraaf en nog veel meer…

Interview AD

Interview Algemeen Dagblad (2014)

HetKontakt